روانشنـــــــــــــاسی رشد و تربیت کــــــــــــودکان

روانشنـــــــــــــاسی رشد و تربیت کــــــــــــودکان

آشنایی و یادگیری بیشتر با رفتار و خصوصیات کودکان امروز و جوانان فردا
روانشنـــــــــــــاسی رشد و تربیت کــــــــــــودکان

روانشنـــــــــــــاسی رشد و تربیت کــــــــــــودکان

آشنایی و یادگیری بیشتر با رفتار و خصوصیات کودکان امروز و جوانان فردا

بچه بد اصلا وجود ندارد!!

بچه بد اصلا وجود ندارد بلکه این رفتار او است که گاهی مواقع ناشایست یا بد می‌شود که در همین مورد هم والدین نقش پررنگی دارند. کودکان شناختی از دنیا ندارند و دنیا را از دریچه چشم والدین می‌بینند و از آنها الگوبرداری می‌کنند.

پدرومادری که می‌گویند با فرزندم مشکل دارم، اغلب دو گروه هستند؛ یا شناختشان از رشد و سن کودک کافی نیست و توقعات بیش از حدی از او دارند و گمان می‌کنند بچه کم‌کاری می‌کند یا در تعیین حد و حدود برای فرزندشان اهمال‌کاری می‌کنند و ضرورت پایبندی به آن و رعایت قوانین را که از مهم‌ترین اصول تربیت کودکان است، نادیده می‌گیرند.


  ادامه مطلب ...

با کودکی که انگشت در بینی می کند، چه کار کنیم؟


عادت انگشت داخل بینی کردن کودکان، علل مختلفی داشته و در بین خردسالان عمومیت دارد. آنچه که والدین باید توجه داشته باشند حفظ خونسردی و برخورد صحیح با این موضوع است. کودکانی که به این کار عادت کرده‌اند گاهی ناخودآگاه انگشت خود را داخل بینی می‌کنند و بدون توجه به اینکه کجا هستند در منزل، مهد کودک، فروشگاه یا هرجای دیگری و بدون اینکه بابت عملی که انجام می‌دهند خجالت بکشند، این کار را می‌کنند.

والدین باید دقت داشته باشند تنبیه و فریاد زدن مشکلی را حل نمی‌کند. انگشت داخل بینی کردن یکی ازعادت‌های کودکان است که دلایل متفاوتی دارد از قبیل:


- وجود مقادیر زیادی ماده مخاطی داخل بینی کودک، که خارج کردن آنها برای کودک خوشایند است.

ادامه مطلب ...

21 راه برای پرورش کودکان بیش فعال

ADHD اختلالی است که در میان اعضای خانواده می تواند ارثی باشد، پس این یک امر متداول است که کودکان مبتلا به ADHD دارای والدینی با همین اختلال باشند. طبیعتاً این می تواند یک چالش بزرگ برای والدین باشد.

یکی از محققین و رواندرمانگران بزرگ به نام Terry Matlen می گوید که داشتن نقص توجه و بزرگ کردن کودک دارای نقص توجه یکی از بزرگ ترین تنش ها در زندگی من بوده است.

Matlen می گوید "گاهی فرزندپروری می تواند این احساس را به یک مادر دهد که گویی یک فرد کور می خواهد فرد کور دیگری را هدایت کند". بنابراین یاد دادن خیلی از مهارتها به فرزندتان دشوار خواهد بود وقتی هنوز خودتان درگیر یادگیری این مهارتها هستید.

اما راهکارهای زیادی وجود دارد که می تواند به شما کمک کند.در اینجه 21 شیوه فرزندپروری ذکر شده که به شما کمک می کند تا میزان استرستان کاهش یابد، فرزندپروری مؤثرتری داشته باشید و رابطه خوبی را با فرزندتان برقرار کنید.

1.چالش هایتان را شناسایی کرده و برای آنها راه حلهای مناسب پیدا کنید.


به عنوان مثال تکالیف مدرسه یکی از چالش های بزرگ در زندگی دختر Matlen بود.بعد از یک روز کامل در مدرسه دختر او انرژی ذهنی کامل برای تکمیل تکالیفش در منزل را نداشت.همزمان شدن این مسأله با خستگی بسیار Matlen پس از یک روز کاری موجب شروع یک دعوا و تنش در رابطه او و دخترش میشد.

Matlen تصمیم گرفت برای حل این مشکل یک نفر را در نظر گرفته تا در هفته چند روز را به دخترش در انجام تکالیفش کمک کند.

2.خلاق باشید.
ادامه مطلب ...

10 اصل واجب در تربیت کودک

1 . تحسین و پاداش

بهترین پاداش برای کودکان تعریف، تمجید، تحسین و محبت شماست. استفاده از اسباب بازی و خوراکی های متنوع برای پاداش به کودکان الزامی نیست. شاید استفاده از تابلوی ساده ای که در آن ها رفتار خوب فرزندتان را با یک ستاره پاداش دهید، موثرترین تمجید از وی باشد.

2. ثبات قدم و استمرار
ادامه مطلب ...

نظریه روانکاوی فروید


 فروید و روانکاوی

زیگموند فروید، پزشک اهل وین که از 1856 تا 1939 زندگی می کرد، نه تنها تأثیر نیرومندی در ایجاد روان شناسی امروزی داشت، بلکه یکی از اندیشمندان بزرگ قرن بیستم بود. تأثیر اندیشه های او در هنر، ادبیات و فلسفه و همچنین در علوم اجتماعی و انسانی آشکار است. فروید تنها یک محقق آکادمیک رفتار انسانی نبود، بلکه به درمان بیماران روان نژند(3) نیز می پرداخت. روانکاوی تکنیک درمانی ای که او ابداع کرد، شامل ترغیب بیماران به حرف زدن آزادانه درباره ی زندگیشان است، به ویژه درباره ی آنچه از تجربیات نخستین دوران زندگشان می توانند به یاد آورند. فروید به این نتیجه رسید که بسیاری از آنچه حاکم بر رفتار ماست ناخودآگاه است، و متضمن ماندگاری و استمرار شیوه هایی در دوران بزرگسالی است که در نخستین مراحل زندگی در برخورد با اضطرابات به وجود آمده اند. بیشتر این تجربیات نخستین دوران کودکی از خاطره ی آگاه ما گم می شوند، اگرچه آنها شالوده ای را که خودآگاهی ما بر آن بنا گردیده تشکیل می دهند.

رشد شخصیت

ادامه مطلب ...